Varma dagar...

Hej på er läsare. 
 
Jag är nu inne på den 3:e veckan med den jobbiga kortison behandlingen. 
Biverkningar jag känner av just nu är 50/50 pigg och trött vet inte om man vill ligga och sova eller dansa. Blir även varm, svettig darrig, hungrig, förvirrad psykiskt lite, det är som att gå i en dimma på fyllan.
 
Det jag kännt mer är att huden tål inte solen så bra, har redan bränt mig på armar, axlar och även ansiktet. Smörjer varje dag med krämer hjälper en stund bara. 
Har även fått 3 st myggbett på foten så de kliar så man blir tokig, får smörja och tvätta ofta med sprit. 
 
Men om medisinen har hjäpt magen denna gång är osäkert, får se vad proverna visar. Det jag känner är en molande värk i sidan av magen, har även en hel del ledvärk i armar, knän, rygg mm. Det som hjälper mot det är simmning när jag badar, det är världens bästa medisin mot värken. 
 
Nu på sista tiden känner man sig så trött på denna sjukdom, känns så orättvisst att man är drabbad av denna skiten. Det är som att ibland vill man dra täcket över huvudet och ge upp. 
Har läst på mera om min sjukdom lite mer grundligt lät skrämmande att läsa men Ulcerös kolit kan bli farlig om man inte får behandling. 
Det som kan hända/risker:  Cancer i tjocktarmen, tarmen spricker och går sönder eller får lever skador. Har lärt mig att inte leka med hälsan och utan ta mina symtom på allvar, är inte alltid man gjort det. 
 
Nu när det har varit så varmt har det blivit kalla maträtter. Det jag provade göra under helgen var suschi med räkor avocado och gurka. Det var verkligen pilligt att göra men det blev gott. 
 
Lägger in receptet här : 
 
6 dl sushi ris 
6 dl vatten 
 
1 dl risvinäger 
1/2 dl socker 
2 tsk salt 
2 msk vitt vin 
 
5 st sjögräsblad 
gurka delar man i stavar 
avocado i skivor 
räkor i lake burk 
1 dl Rostade sesamfrön 
 
Gör så här: 
Lägg riset i en bunke och häll på vatten och tvätta riset tills det blir vitt och vattnet klart. 
Koka upp vatten och ris ca 10 minuter. 
Blanda ihop vinäger med salt, socker och vin tills det löst upp sig.
Häll upp riset i en skål eller bunke, blanda i vinägern och rör med en slickepott.
 
Blöta händerna i vatten och lägg på riset på bladet, lägg på gurkan i mitten och det andra.
Rulla ihop till en hård rulle och skär med en vass kniv i bitar.