Bronkoskopi !

Hej på er läsare.
Då har jag gjort mitt livs första Bronkoskopi. Inte någon rolig undersökning.  Jag var tvungen göra undersökningen för att kolla upp detta med röntgen och min jobbiga hosta.
Det började med att jag fick ett telefon samtal igår av en sjuksköterska, hon frågade om jag vill komma som idag kl 8.00 för att göra en Bronskopi, för att en annan patient hade lämnat återbud.
Det var lika bra att göra den så det blir gjort.
 
Bronkoskopi är när man går ner med en kamera i luftstrupen och lungorna och tar prover och kollar hur det ser ut där.
 
I morse klev jag upp kl 5.00 tog mina kortison tabletter med lite vatten, gjorde även magen klar. Sen åkte vi in till Karlstad, anmälde mig i receptionen och gick och väntade i väntrummet på lungmottagningen.
Fick sen komma in och de satte nål i armen och sen satte de på ekg mätare, nån klämma på fingret och blodtrycksmätare som pumpade upp sig själv då och då.
Undersöterskan som var med var mycket snäll och försökte lugna mig för hon såg på hjärt-skärmen att jag var stressad.
Sen när det var dags så fick jag bedövande nässpray, och väntade en stund, sen fick jag lugnande i armen och så var det dags.
Från näsan till halsen gick bra, sen fick jag bedövning i halsen och neråt, då i halsen fick jag kväljningar och host attacker. Fick då mer lugnande och sen så skulle de spola lungorna med nån vätska så då hostade jag igen och det kom full munnet ut med spott, slem och vätska så hela ansiktet blev blött. Jag fick då panik-attack och blev rädd, började skaka och sparka lite i benen, fick då lite mer lugnande och läkaren frågade går det bra, jag skakade på huvudet, ge henne Stesolid hörde jag då de säga, fick en dos och jag blev helt borta nästan som jag var full, men då gick det bättre.
Sen när det var klart frågade sköterskan om jag kunde gå själv, och jag bara sa tror inte det, fick hjälp ut till sängen.
Sen kvicknade jag till 2 timmar senare. Fick då Kaffe och en smörgås av undersköterskan. 
Just nu efteråt har jag lite ont, inte så konstigt eftersom de har tagit biopsi prover på lungor och luftstrupe. Det får jag svar på om 4 veckor.