Pentasa gryn !

 
Hej på er läsare.!   OBS ! Känsliga läsare behöver inte läsa detta inlägg. !
 
Då har jag idag fått en ny medicin jag ska prova. Får hoppas denna hjälper bättre. 
Jo alltså i måndags när jag lämnade proverna på labb upptäckte jag medisiner som hade gått igenom mig och inte hade smält i magen så det var inte ok. 
Jag trodde att det var något tillfälligt, men resten av veckan hade jag sett hela tabletter i toaletten vilket inte var bra. 
Ringde in i morse till mag och tarm mottagningen och berättade detta och om mina prover hade kommit in ordenkligt. Nämnade lite om insidenten med papperskorgen, sköterskan blev förvånad. 
Hon ringde upp mig och sa att det blir en ny medicin att prova. 
 
Jag skyndade mig iväg till apoteket och hämtade lådan och några humira sprutor också. Tur det för att några minuter senare blev det strömavbrott i hela stan. Var mörkt i 3 timmar. Då känner man verkligen vad beroende man är av strömmen igentligen. Kunde inte göra nånting då bara vänta. När man var på toaletten då gick det bra att tända några stearinljus det blev lite mysigt. 
 
Förut tog jag den första dosen av den nya medisinen Pentasa. Det är som gryn i en liten påse som man häller ut på tungan och sväljer sen med vatten. Grynen ser ut som vita vallmofrön. Öppnade påsen och lukten var inge rolig, var som typ målarfärg doft kemikalier. Hällde snabbt i munnen och svalde med vatten, inge gott.