Sigmoideoskopi !

I måndags var jag iväg till sjukhuset på återbesök. På morgonen gick jag upp tidigt för att kunna åka iväg i någolunda god tid, man vet ju alldrig med kollektivtrafiken kan ju bli förseningar med tåget. 
 
Tog i alla fall en microlax lavemang på morgonen så jag skulle vara någolunda tömt innan lilla undersökningen. 
Jag kommer in till läkaren, vi pratar en stund och sen följer jag med in på ett annat rum. 
 
Sigmoideoskopi är tydligen en liten undersökning där de kollar en liten bit upp i tarmen med en kamera. 
Jag fick gå in på ett rum och byta om bakom en skärmvägg, fick sätta på mig en vit lång skjorta, sen lägga mig på en säng. Läkarnen smörjde rumpan med bedövningsalva och väntade en stund,sen drog undersökningen igång. 
 
Det var inte så jättemysigt tyvärr ursch. Man pumpar ju in en massa luft så det blir knip känsla, så det var jättesvårt att slappna av för lite ont gjorde det. Undersökningen skulle ha tagit 15 minuter men vi gav oss efter 3 minuter jag klarade inte av det, att slappna av och hantera smärtan tyvärr.  
Jag tittade på skärmen, var lite nyfiken hur jag såg ut, man behöver inte vara läkare för att se att denna tarm inte såg ok ut. Det var rött och sårigt fortfarande. 
Så det blir mer kortison en tid till. 
 
Det jag kännt av mer sen några veckor är ledvärk i fingar, handleder, tår rygg och nacke, det kommer och går, men det lindrar med värme, och bada i badhuset, voltaren salva, mm. Har även köpt hem kenesotejp så jag tror lägenheten blir snart ett hemma apotek. Blir mer och mer saker i hyllan.