Studera som annorlunda !

Hej på er läsare för idag ! 
 
Det jag tänker ta upp nu hur det är att vara annorlunda i samhället. Lite om studie tiden, nutid osv. Och någon mer som läser detta känner kanske igen sig. 
 
Jo alltså jag har nästan hela mitt liv skämts och inte velat inse och lära mig mera om mina svårigheter förrän senaste tiden. 
Förutom tarmsjukdomen Ulcerös kolit har jag även lätt autism kanske även ADD. 
 
När jag studerade till Bagare/Konditor man kan säga att hela det året var inte en dans på rosor men jag var envis och ville klara utbildningen. För att bakning och matlagning är mina special intressen som vissa med diagnoser har. Men vissa andra saker gillar jag också. 
 
Berättar lite kortfattat om utbildningen: Studerade på heltid 1 år via komvux. Mina dagar såg ut som så att jag var i skolan hela dagarna, kämpade på, skrev ofta upp stödord på papper vad läraren sa för att ha koll på allting. För ibland när det blir tråkig information svävar mina tankar iväg på annat håll. Det var min strategi att skriva ner de tråkiga sakerna. 
Det som var mina styrkor med bakningen var att jag hade mycket ideer och ville prova fram nya smaker samt recept. Ibland fick man välja själv vad man ville baka i skolan, var då snabb med att säga vad jag tyckte och tänkte. 
Men ingen i klassen inte ens läraren eller praktiken visste om mina svårigheter, jag sa ingenting för jag ville inte framstå som idiot och korkad. Har blivit för mycket sårad tidigare i livet för detta. Jag vill bli axepterad för den jag är. 
Jag klarade i alla fall utbildningen jättebra med BRA betyg var jättenöjd med mig själv, men hade även oro och ångest när jag slutade skolan för att för mig är det viktigt med rutiner om dagarna så skolan samt praktiken var att jag var trygg och visse vad jag skulle göra om dagarna. 
 
Det är viktigt att när nån pratar med mig att vara extra tydlig om man visar något så jag förstår, det går åt mycket kraft och energi för mig att tänka och fundera en stund.  
 
Vill bara tipsa andra med svårigheter ni som har planer på att studera, se till att vila mycket när ni är lediga, helg lov mm. Skriv upp mycket stödord när det blir tråkigt, fråga gärna en gång för mycket än en gång för lite. Samt berätta för läraren hur det ligger till så de kan anpassa sig lite.